Detta är information från Jeep

Testa dig själv – vilken Jeep är du?

Från kompakta citysuvar till större familjemodeller. Bilar för vardagen eller fritiden, för staden eller vildmarken.
Jeep har ett stort urval av suvar i sin arsenal, men vilken modell matchar dina behov bäst?

Vill du klämma och känna på Jeep-modellerna? Boka provkörning här!

Jeep har enda sedan starten på 1940-talet lockat köpare bland annat för sin design och sin framkomlighet.
Benämningen SUV, sport utility vehicle, kom till under 80- och 90-talet. Det skapades av fordonens kapacitet och fokus på framkomlighet, men även dess storlek och högre sittposition. Suvarnas fick tidigt en egen klassificering och dess populäritet, som inte går att ta miste på, ökar fortfarande för varje år.

Att Jeep i princip blivit synonymt med SUV visar inte minst att vi i Sverige i dag kallar SUV för stadsjeep…

Banbrytare

Första suvarna från Jeep har blivit legendariska för sin attityd och sin förmåga att ta sig förbi alla hinder som kommer i dess väg.  Med fyrhjulsdrift, hög markfrigång och en robusthet som överträffar det mesta har Jeep satt ribban för vad en SUV egentligen är. Varumärket har också skapat starka känsloband och en entusiasm som är avundsvärd för de flesta biltillverkarna.

Jeep har alltid varit en banbrytare och enda sedan första civila modellen – Jeep CJ – har företaget utvecklat sina modeller med funktion och framkomlighet som sitt motto.

Många modeller

Om CJ och sedan Wrangler fick människor att upptäcka naturen på nära håll, såg Wagoneer till att alla bekvämt fick plats, och med Jeep Honcho och Gladiator skapades pickup-varianter för tuffa förhållanden. Sedan dess har många Jeepmodeller sett dagens ljus – vem minns inte postjeepen Dispatcher med sin skjutdörr, bakhjulsdrivna Jeepster eller Patriot med sin uppnosiga front.

Bilar för alla smaker

I dag är Jeep inte bara känt som ett bilmärke för äventyr och körning i ojämn terräng, varumärket har alltifrån kompakta citysuvar till större familjemodeller.

Som om inte det vore nog kommer också Jeep inom kort – från början av 2020 – att lansera sina Renegade, Compass och Wrangler som plug-in hybrider.

Kika här nedan och se vilken Jeep-modell som passar just dig!

Spana in alla Jeep-modeller – och boka provkörning

Jeep Renegade.

Jeep Renegade – kompakt och energisk

Mångsidig, energifylld och karismatisk. Jeep Renegade, med tillvalet fyrhjulsdrift – Active Drive, är en kompaktsuv som är redo för det mesta. För dem som inte har behovet av fyrhjulsdrift utan prioriterar lägre utsläpp och förbrukning kan då välja standardutförandet med tvåhjulsdrift till ett lägre pris.

Tre år i rad har Jeep Renegade tilldelats utmärkelsen ”årets kompaktsuv” av 4×4 Magazine.

Med massor av stil, tuff design, utrustning och en uppsättning terrängegenskaper som lämnar konkurrenterna i klassen i startgroparna levererar Renegade frihet på hjul.

Det här är en bil för dig som inte vill sätta några gränser för ditt nästa äventyr. Nya Renegade finns i versionerna Limited, Longitude och Trailhawk, där den senare ger dig möjlighet att uppleva unika terrängegenskaper.

Men Renegade passar naturligtvis lika bra inne i stan med alla äventyr som där finns.

Jeep Renegade kan utrustas med mer än 60 säkerhets- och trygghetsfunktioner, såsom främre kollisionsvarning med autobroms, filbytesvarnare, adaptiv farthållare, automatisk parkeringshjälp, döda vinkeln-övervakning, backvarnare för korsande trafik och de helt nya systemen vägmärkesidentifiering och intelligent hastighetsbegränsare.

Vill du klämma och känna på Jeep Wrangler? Boka provkörning här!

Jeep Compass.

Jeep Compass – elegant följeslagare

Jeep Compass är något större än Renegade, en kompakt familjebil med generösa innerutrymmen.
Denna kompaktsuv bjuder på läcker design, rymlig interiör och pålitlig fyrhjulsdrift. Och naturligtvis säkerhet i toppklass.

Även denna modell kommer i tre utföranden – Longitude, Limited och Trailhawk. Utseendemässigt har Compass aerodynamiska linjer och en obruten kromlist som binder samman glasytorna vilket ger denna Jeep en självsäker framtoning.

Centralt placerat i förarmiljön finns ett infotainmentsystem med en skärm upp till 8,4-tum där du enkelt ansluter din smartphone och speglar dess innehåll – här finns dessutom Apple CarPlay som gör att föraren kan navigera, streama musik, skicka meddelanden eller prata med Siri. Lägg till bränsleeffektiva motorer – en bensin och två dieslar – och fantastiska 4×4-egenskaper så har du den mest ändamålsenliga kompaktsuven på marknaden.

Jeep Compass är den perfekta följeslagaren för familjen i både urbana och lantliga miljöer.

Jeep Cherokee.

Jeep Cherokee – stadssuv för vardagsäventyr

Är du ute efter en mellanstor suv så är Jeep Cherokee bilen för dig. Här får du inte bara förstklassig design, du får dessutom både komfort och säkerhet och bra lastutrymme.

Limited-versionen har framstolar i nappaläder, en 8,4 tums pekskärm med Apple CarPlay och stort lastutrymme. Vill du satsa på lite mer lyx är sofistikerade Cherokee Overland kanske din melodi. Här blandas djärva interiöraccenter såsom högblankt träinlägg i ratt med ventilerade säten.

Nya Cherokee har fått ny design på front och bakparti, nya full-LED strålkastare och uppfräschning av den interiöra miljön. Modellen har all komfort och säkerhet som du kan tänkas behöva, exempelvis döda vinkel-varnare och automatisk parkeringshjälp. Vill du ha mer terrängmöjligheter finns Cherokee Trailhawk med fyrhjulsdriftsystemet Active Drive Lock med lågväxel.

Jeep Grand Cherokee.

Jeep Grand Cherokee – elegans på högsta nivå

Jeep Grand Cherokee är den största suven i modellprogrammet och andas både kraft och premium på samma gång. Grand Cherokee har enastående komfort och bländande terrängförmåga vilket gjort att Grand Cherokee är varumärkets mest prisbelönta SUV någonsin.

Redan på instegsversionen Limited har modellen överraskande mycket standardutrustning. Overland-versionen är mer anpassad för äventyr med bland annat luftfjädringen Quadra-Lift som standard.

Summit-modellen har bland annat ett mockaliknande innertak och detaljer i äkta trä, systemet ”Active Noice Cancellation” och Harman Kardon ljudsystem med nitton högtalare.

Trackhawk extrem prestanda

Grand Cherokee Trackhawk levererar en oslagbar körupplevelse, med hela 707 hästkrafter och 0 till 100 km/h på 3,7 sekunder lämnas ingen oberörd.
Under huven hittar man en överladdad 6,2 liters HEMI V8 motor som tillsammans med fyrhjulsdriftsystemet Launch Control ger en smått otrolig acceleration. Ett högpresterande bromssystem från Brembo garanterar samtidigt att banupplevelsen inte bara blir häftig utan även trygg.

Jeep Wrangler.

Jeep Wrangler – klassiker för alla förhållanden

Jeep Wrangler är den mest ikoniska modellen och den SUV som startade allt för Jeep. Inte nog med att den är symbolen för fyrhjulsdrift och friheten att kunna köra vart man vill, den har fortsatt att utvecklas för dagens urbana miljö.

Den finns som två- eller fyradörrarsversion, och i två utföranden – Sahara och Rubicon. Båda versionerna har en inbjudande kupé med senaste multimediatekniken och innovativa förvaringslösningar. Exteriört förstärks det ikoniska utseendet av karossfärgade skärmbreddare och en tredelad hardtop.

Både Rubicon och Sahara är förberedda för de tuffaste offroad-passen och bär Trail Rated-märket. Det är en symbol som ges till Jeepmodeller som har lyckats prestera i väl tester i fem olika kategorier, däribland manövrerbarhet och framkomlighet. De krävande testerna genomförs i den utmanande terrängen i norra Michigan, läs mer om dem här!

Wrangler Rubicon levereras med robusta 32-tums däck och har 4×4-systemet Rock-Trac som standard. Systemet ger föraren bättre kontroll och vid behov ett högre vridmoment, vilket ger oöverträffad off-road-prestanda. Dessutom har den elektronisk Tru-Lok differentialspärr fram och bak samt elektronisk urkoppling av den främre krängningshämmaren så att den alltid är redo att sättas på prov.

I Wrangler har man kombinerat inspiration från varumärkets anrika historia med den allra senaste tekniken och materialen för att skapa den mest kapabla Wrangler någonsin.

Vilken är din favorit?

Där har ni dem alla – från den kompakta citysuven Renegade till majestätiska familjesuven Grand Cherokee.

Nu är det bara upp till dig att bestämma – vilken Jeep passar för just dig!

Vilken modell skulle du vilja köra!