Detta är information från Jeep

Jeep toppar äventyr och frihetskänslan med eldrift

Snart kan du uppleva äventyr och frihet på ett helt nytt sätt.
År 2020 inleds en ny era för Jeep när de lanserar sina första hybrider.
Först ut att bli plug-in hybrid och få mindre utsläpp, bättre förbrukning samt effektivare prestanda är Jeep Renegade.
– Nu öppnar Jeep dörrarna för nya möjligheter, äkta och genuin Jeep-känsla utan kompromisser, säger Maria Johansson, PR Manager för Jeep Sverige.

Bilder: Spana in nya plug-in hybriden här!

Det blev ett positivt och förväntansfullt mottagande när Jeep på den internationella bilmässan i Genève 2019 för första gången presenterade sitt kommande modellutbud av plug-in hybrider.

Äntligen kunde den klassiska designen, de utomordentliga terrängegenskaperna och äventyrligheten kombineras med att köra miljövänligt men utan att kompromissa med Jeeps kärnvärden; frihet, äkthet, äventyr och passion.

Renegade först ut!

Under början av nästa år dyker de första laddhybriderna från Jeep upp på våra gator.

– Det blir Renegade som blir först ut, men även Compass och Wrangler kommer under 2020, berättar Maria Johansson, PR Manager för Jeep Sverige.

FCA, Fiat Chrysler Automobiles, är en av världens största biltillverkare med varumärken som bland annat Fiat, Fiat Professional, Jeep, Alfa Romeo, Abarth, Maserati, Ram, Lancia – och nu satsar de skapa en ny dimension av Jeep.

I början av 2020 kommer Jeep Renegade med den nya PHEV-teknologin (plug-in hybrid electric vehicle).

Elektrifieringen är inte bara bättre för miljön, utan förstärker ytterligare Jeep-modellernas redan legendariska off-road-egenskaper. Elmotorn ger fördelaktig extra kraft vid start och vid körning i den mest utmanande terrängen, där ett mycket lågt överföringsförhållande behövs.

Kolla: 0 till 100 km/h på sju sekunder

  • Klassiska linjer - inom kort även som plug-in hybrid.

Kombinerar el och förbränningsmotor

Systemet kombinerar eldrift med den nya 1,3-liters turbomotorn, vilket ska ge Renegade upp till 240 hästkrafter och kunna ta bilen från 0 till 100 km/h på sju sekunder.

Förbränningsmotorn används för att driva framhjulen, samtidigt som en elmotor driver bakhjulen.

Med implementeringen av nya elektriska fyrhjulsdriftstekniken (eAWD), säkerställs inte drivningen bak ifrån kardanaxeln utan genom en dedikerad elmotor. Detta gör det möjligt att separera de två axlarna och därmed kontrollera vridmomentet separat – mer effektivt än ett mekaniskt system.

Kombinationen av dessa två motorer leder till förbättrad bränsleekonomi och drastiskt minskade CO₂-utsläpp, mindre än 50 gram per kilometer och räckvidden med eldrift beräknas bli ca 50 kilometer.

Laddas under färd

Hybridernas elmotor laddas via kabel, men även under körning.

– Genom att addera eldrift optimeras fyrhjulsdriften och Renegade blir ännu bättre, och dessutom blir den miljövänligare, säger Maria Johansson, PR Manager för Jeep Sverige.

Så för alla som önskar sig möjlighet att hantera det hetsiga stadslivet samtidigt som de vill ha en SUV som aldrig tackar nej till äventyr kan vara lugna.

  • Under nästa år kommer även Jeep Compass (bilden) och Wrangler som plug-in hybrider.

Tack vare det nya plug-in-systemet kan du snart sätta dig bakom ratten i Jeep Renegade eller Jeep Compass och slås av den effektiva körupplevelsen i den mest extrema terrängen, känna direkt respons och acceleration – och bara njuta av ljudet från naturen.

Plug-in versionerna till Renegade och Compass har ett speciellt infotainmentsystem för att förse kunden med information gällande hybridsystemet.

Bli först med att få information om nya plug-in hybriderna